Back to Question Center
0

Naon Dupi Website Scraping? 5 Metode Ti Semalt Pikeun Nyegah Scraping ilegal Website

1 answers:

scraping Web, ogé katelah web Panén, layar scraping atanapi data web ékstraksi, nyaéta téhnologi nu mantuan ngatur jeung nimba data ti salah sahiji atawa leuwih jaba. Anjeun tiasa transformasi URL béda jeung dipake ku maranehna dina bentuk CSS, JSON, payil REGEX, sarta XPATH. Ku kituna, scraping web nyaéta prosés pajeulit ngumpulkeun informasi otomatis tina bersih - top engineering companies in lebanon. Web ayeuna program na leyuran scraping dibasajankeun sistem ad-hoc ka pinuh otomatis nu bisa ngarobah sakabéh situs web atawa blog kana informasi mangpaat jeung well-terstruktur.

Métode pikeun nyegah ramatloka scraping ilegal:

A webmaster tiasa make ukuran béda jeung ngalambatkeun atanapi ngeureunkeun bot ngabahayakeun. Metodeu pang gunana digambarkeun di handap:

1. Meungpeuk alamat IP:

Anjeun kedah meungpeuk spammers Alamat IP sacara manual atawa ku sababaraha parabot dipercaya.

2. Nganonaktipkeun API layanan web:

Éta alus pikeun nganonaktipkeun API layanan web nu bisa kakeunaan ku sistem. Bot nu ngagunakeun senar agén bisa diblokir ku téhnik ieu tanpa masalah.

3. Ngawas lalulintas web anjeun:

Kadé pikeun sakabéh urang keur ngawas lalulintas web ogé kualitas na. Lamun teu maké ladénan SEO na masih narima angka nu gede ngarupakeun pintonan, anjeun bisa geus katandangan lalulintas bot.

4. Pamakéan nandakeun captcha:

Anjeun kudu nganggo pola captcha meunang leupas tina bot goréng jeung scrapers ramatloka . Paling sering, bot teu tiasa ngadeteksi téks ditulis dina captcha na anu bisa ngabales tantangan sapertos. Ku cara ieu, anjeun bisa meunangkeun lalulintas manusa hijina tur meunang leupas tina bot.

5. Komérsial jasa anti bot:

A angka nu gede ngarupakeun pausahaan nawiskeun program antipirus tur anti bot. Éta ogé kudu sauntuyan jasa anti scraping pikeun webmasters, blogger, pamekar, jeung programer. Anjeun tiasa avail salah sahiji layanan ieu meunang leupas tina scraping web ilegal.

Dua cara ngagunakeun scrapers ramatloka online:

Jeung hiji scraper web, Anjeun bisa kalayan gampang ngawangun sitemaps tur napigasi loka pikeun nimba data bermakna pikeun diri.

1. Kerok produk na harga:

Éta geus dibuktikeun yén optimasi harga bisa ngabantu ngaronjatkeun kotor kauntungan margin ku sapuluh ka dua puluh persén. Sakali produk na harga geus scraped, éta bakal gampang pikeun anjeun uninga kumaha tumuwuh Anjeun bisnis online tur kumaha carana ngajual sababaraha maksimum produk jeung jasa. Metoda ieu loba dipaké ku jaba perjalanan, pausahaan e-commerce, sarta usaha online sarupa séjén.

2. Lagu ayana online Anjeun gampang:

Éta mangrupa aspék penting tur utama web scraping mana propil bisnis sarta ulasan ngeunaan loka anu scraped. Hal ieu dipaké pikeun pariksa kinerja hiji produk husus atawa layanan, réaksi jeung kabiasaan ti pamaké, sarta masa depan usaha. strategi scraping web ieu bisa mantuan nyieun daptar jeung tabél dumasar ulasan dina pamaké 'na analytics bisnis.

December 22, 2017