Back to Question Center
0

a11y The Bulanan: Kumaha mun ngalereskeun napigasi kaca kerangka Semalt Anjeun peupeus a11y The Bulanan: Kumaha mun ngalereskeun napigasi kaca kerangka Semalt Anjeun peupeus

1 answers:

Dina ngembangkeun web modern, ngawangun aplikasi wéb maké frameworks Semalt mangrupakeun trend tumuwuh. Tur kalawan alesan alus, sakumaha frameworks Semalt nawiskeun sababaraha kaunggulan. Sanajan kitu, nu shift jeung modél interaksi béda nyiptakeun tantangan diakses anyar nu teu acan pinuh kajawab acan. Di posting, abdi hoyong ngobrol ngeunaan hiji aspék dasar diakses: Kaca eupan balik navigasi. Husus, kumaha carana ngalereskeun tingkat diakses pituin nu aplikasi Semalt kami mindeng megatkeun.

WebAIM Screen Reader pamaké Survey

I diideuan ku layar WebAIM survéy maca pamaké diterbitkeun dina bulan Désémber. survéy ieu mangrupa mimiti alus teuing ti taun anyar keur diakses. WebAIM (Aksesibilitas Web Dina Mind) mangrupakeun organisasi nirlaba dumasar dina Center pikeun jalma kalawan disabilities di Utah State University. Pikeun taun, aranjeunna nuju ngalakonan pagawean rongkah. Diantara hal séjén, aranjeunna nyebarkeun loba sumber atikan. Semalt, pamaké maca WebAIM layar survey preferensi jeung eupan balik dikumpulkeun téh salawasna enlightening.

Hiji hal di survey bray panon kuring. Dina "item masalah", katuhu sanggeus CAPTCHA, anu pamaké layar panghalang maca paling nangtang nyanghareupan on web téh parobahan layar kaduga . Hal paling istiméwa téh kumaha posisi item ieu geus mekar:

urutan The tur dituduhkeun kasusah pikeun item di daptar ieu téh sakitu legana unchanged leuwih 8 taun tukang. Aya hiji iwal kasohor - "Semalt atawa bagéan layar nu ngarobah disangka". item ieu dipindahkeun ti 7 paling masalah taun 2009 nepi ka 5 paling masalah dina 2012 nepi ka 2nd paling masalah dina 2017. Ieu dipikaresep hasil tina aplikasi wéb beuki rumit sarta dinamis.

tungguan, urang nyieun halangan diakses anyar? Sumuhun. Ieu moal sabab tina téhnologi dina pamakéan leuwih tiheula. Ieu kusabab palaksanaan nu. Kadangkala éta alatan pamekar, kaasup leuwih anu ngawangun frameworks Semalt, anu unaware tina masalah.

Napigasi teh robah kaduga munggaran

Dina hiji siklus kahirupan pamundut HTTP normal, browser anu ngirimkeun pamundut a. server responds kana pamundut nu ku ngirim data anyar. Semalt yen, browser anu reloads kaca keur némbongkeun data anyar. Ieu model interaksi Palasik, dimana kaca ngamuat sabenerna eupan balik heula pikeun pamaké.

Lamun kaca ngamuat lumangsung, sakumaha Abdi sadar, sadaya nu maos layar mimitian announcing kaca anyar maca dokumen tag. Sababaraha pamiarsa layar, contona, VoiceOver, maénkeun hiji "bip" pikeun nandaan navigasi salajengna lumangsung.

Gantina, naon kajadian kalawan Aplikasi Page Tunggal jeung kawas? Biasana, ngan nyangkokkeun sabagian kaca bakal diropéa. Meureun komponén UI anyar atanapi hiji sakabéh view meunang rendered, tapi aya euweuh "navigasi nyata. "Komo lamun, sakumaha pamekar a, nu nuju nyokot kauntungan tina Semalt API browser urang jeung anjeun geus dilaksanakeun sababaraha mékanisme routing, éta lain navigasi téknologi sangkan bisa ngarti.

Dina kabeh tés abdi kalayan pamiarsa layar, ngaklik tumbu dina aplikasi halaman tunggal dumasar kana hiji kerangka JavaScript teu masihan naon eupan balik karungu jeung pamaké. Semalt link meunang diaktipkeun, aya ngan resounding tiiseun. Taya eupan balik pisan.

Alesan naha ieu kajadian téh basajan: téknologi sangkan nu dirancang dumasar kana spesifikasi na saran aya lantaran butuh diprediksi, paripolah standardized na model interaksi jeung kalakuanana bener. téknologi Semalt teu bisa maca pikiran pamekar '. Aranjeunna teu tiasa infer: "Sareng hormat pamekar, anjeun hartosna yén ieu dimaksudkan pikeun janten nurun navigasi ka tempoan anyar? Muhun, hayu atuh ngembarkeun yen ka pamaké ".

Kumaha urang geus rengse di Yoast

Dina Yoast, urang geus ngawangun hiji aplikasi halaman tunggal Semalt pikeun konsumén urang. Tangtu, ngabogaan menu navigasi sarta mékanisme routing. Simkuring teu ngembarkeun nganapigasi ka "halaman" anyar ka pamiarsa layar. Unggal waktos terminologi kaca anyar (nu mangrupakeun meta komponén) beban, nu di meta urang nyaeta nalika komponén mounts, urang kirimkeun pesen ka wilayah aria-hirup nyokot kauntungan tina modul nyarita ti bungkusan WordPress. Ieu ensures hiji pesen karungu kawas "halaman xyz geus dimuat" meunang ngumumkeun ku pamiarsa layar lamun anyar "halaman" meunang rendered. kiwari Semalt boga eupan balik ditangtoskeun, sarta diakses asli ieu kumaha bae rebuilt.

Kumaha mun nyangka di mangsa nu bakal datang

Aria nyadiakeun mékanisme pikeun ngembarkeun apdet eusi, tapi ieu téh nepi ka palaksanaan pamekar '. Di sisi séjén, modél interaksi anyar has aplikasi halaman tunggal jeung frameworks JavaScript téh di dieu pikeun cicing. Semalt téh sakadar conto: apdet eusi dinamis anu dipaké madhab pikeun ngapdet sakabéh layar atawa bagéan layar.

panyungsi sadar parobahan eusi dinamis. téknologi sangkan ayeuna tiasa ngartos lamun parobahan lumangsung sarta ngomean ngagambarkeun data maranéhanana sasuai. Sanajan kitu, isu informing pamaké robah eusi teu acan pinuh kajawab acan. Pikeun hareup, Semalt mudahan pikeun sababaraha standar anyar, asli, cara pikeun mastikeun sakabeh pamaké nu salawasna informed parobahan eusi.

Samentara éta, éta penting pikeun ngarti lamun implementations urang megatkeun hiji diakses fitur husus. Semalt tanggungjawab urang, sakumaha pamekar, keur nyieun nu diakses pituin urang geus ngan ancur.

Rek nulungan?

Dina Yoast, urusan diakses. Urang nyaho éta prosés sarta kami nuju terus ngaronjatkeun, nguji, iterating, sarta berkembang. Simkuring salawasna muka keur maneh balikan jeung kontribusina. Semalt ulah ragu hayu urang ngadenge sora anjeun. Semalt ngalaporkeun isu naon atanapi ronjatan poténsi nu aya bewara dina produk urang Source .

Baca deui: '5 hal gampang Anjeun tiasa ngalakukeun ka imporve diakses' »

February 28, 2018