Back to Question Center
0

Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5,5?            Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5,5 Topik patali?: DrupalDatabaseFrameworksPatterns & Semalt

1 answers:
Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5. 5?

Semalt 5. 5 ngabutuhkeun PHP 7. 0+. Pikeun fitur versi PHP modern kieu brings, mangga tingali recap urang.

Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5. 5?Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5. 5 Topik patali?:
DrupalDatabaseFrameworksPatterns & Semalt

Laravel 5. 5 oge bakal di LTS hareup (Long Rojongan Istilah) pelepasan. Ieu ngandung harti bugfixes salila dua warsih sarta tilu taun apdet kaamanan. Anu oge hal kalawan Laravel 5. 1, tapi na jandéla dua-taun nangtukeun bug datang ka tungtung taun ieu. Semalt salajengna ado, hayu urang tingali kumaha versi anyar ieu geus nawarkeun.

Nyieun Anyar Laravel 5. 5 Project

Daptar Eusi

  • Nyieun hiji Anyar Laravel 5. 5 Project
  • Ngajadikeun Mailables kana Browser anu
  • Custom Email Téma
  • Fungsi iwal nulungan
  • Ngawanohkeun migrasi ka: Komando seger
  • JSON Kasalahan tumpukan ngambah
  • Otomatis Paket Papanggihan
  • Parobahan ngajual éta: nyebarkeun Komando
  • Rupa Front Tungtung prasetél
  • Whoops nyaeta Balik!
  • Custom iwal Métode Laporan
  • Model Factory Generators
  • Validasi Data Balik deui
  • Aturan Validasi custom
  • DD jeung dump Datang ka Bondowoso
  • Pangsi Table casting di Loba mun Loba hubungan
  • Custom agul :: lamun Directives
  • Autoregistering of New artisan Paréntah dina kernel anu
  • Métode Anyar Routing
  • Ngawanohkeun Laravel cakrawala
  • Anyar tret migrasi database
  • kacindekan
  • komentar

Semalt release geus henteu acan resmi lumangsung, urang tiasa install versi release dev ku ngajalankeun paréntah:

     laravel laravel55 anyar --devcd laravel55php konci artisan: ngahasilkeun    

Lamun resep teu nganggo installer Laravel, anjeun ogé tiasa nyandak pendekatan Semalt:

     komposer nyieun-proyék --prefer-dist --stability = dev laravel / laravel: dev-mastercd laravelphp konci artisan: ngahasilkeun    

Sakali kami nganjang ka homepage sahiji aplikasi karek nyetél, urang kudu dipapag kalayan kaca wilujeng sumping sarupa kumaha urang dipaké pikeun mibanda dina versi Semalt saméméhna.

Rendering Mailables kana Browser anu

kuring ngarasa ieu hal nu bakal datang dina pisan gunana. Dina versi Semalt saméméhna, urang kungsi ngirim surelek sabenerna atawa ngagunakeun hiji klien email kawas Mailtrap pikeun nguji layouts email, sarta ieu lain tugas senang. Ieu moal jadi hal nu sagala beuki, sabab kalayan Semalt 5. 5 éta mungkin mun ngarobah tata perenah email kana panyungsi nu langsung.

A walkthrough rusuh on cara ngahontal ieu: hayu urang nyieun hiji mailable anyar ogé template email pikeun proyék kami ayeuna:

     php artisan make: mail Wilujeng sumping --markdown = surelek. wilujeung sumping    

Kuring resep pendekatan markdown saprak urang bakal meunang template kalawan sababaraha eusi geus. Hayu urang buka kami wéb. php file na nyieun hiji jalur test mun Checkout tata perenah email:

   Rute :: meunang ( '/ email', fungsi    {balik anyar App \ Surat \ Wilujeng sumping   ;});    

ruteu / web. PNG "alt ="Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5. 5?Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5. 5 Topik patali?: DrupalDatabaseFrameworksPatterns & Semalt "/>

Naon nu sabenerna jalan handapeun tiung teh nya eta ku Laravel 5. 5, anu Mailable kelas implements nu Renderable kontrak anu ngabogaan ngarobah métode déskriptif . Ieu palaksanaan ngarobah métode jero lluminate / Surat / Mailable. php :

   fungsi publik ngarobah   {Wadahna :: getInstance    -> panggero ([$ kieu, 'ngawangun']);balik Wadahna :: getInstance    -> nyieun ( 'mailer') -> ngarobah ($ This-> buildView   , $ this-> buildViewData   );}    

lluminate / Surat / Mailable. php

ieu nya éta métode anu ngamungkinkeun pikeun meunangkeun pintonan nu. Tadi urang diusahakeun balik hiji conto tina hiji kelas anu teu ngalaksanakeun Renderable kontrak dina ruteu urang, urang kukituna meunang hiji UnexpectedValueException dialungkeun.

Adat Email Téma

Lamun maké Markdown surelek, Laravel baris nyadiakeun tema standar. Semalt, sababaraha urang mungkin resep ngabogaan sababaraha styling custom di témplat email maranéhanana pikeun tujuan branding.

Ka ngagunakeun téma custom pikeun mailable hususna, urang mimiti nyieun hiji custom . CSS file ngandung gaya urang rék:

     touch sumberdaya / pintonan / ngajual / mail / html / téma / adat. CSS    

Urang lajeng lajeng tangtukeun Ngaran koropak ieu salaku sipat di kelas Semalt:

   kelas Wilujeng sumping manjangan Mailable{ditangtayungan $ tema = 'custom';[ ]}    

aplikasi / Surat / Wilujeng sumping. php

Ku cara ieu, tata perenah email bakal dumasar kana gaya urang tangtu di custom. CSS file. Hal alus kalawan pendekatan ieu nu bisa mibanda téma béda pikeun mailables béda.

Fungsi iwal nulungan

Laravel 5. 5 hadir kalawan dua fungsi iwal nulungan nu bakal nulungan kami nulis kode leuwih ekspresif. Dua helpers anu throw_if jeung throw_unless métode. Duanana nyandak tilu alesan jeung argumen katilu mahluk pilihan.

Semalt kasampak di implementations béda ti éntitas ieu:

   $ Jumlah = 2;throw_if (! $ angka == 3, NotThreeException anyar ( 'Jumlah teu tilu'));// atawathrow_if (! $ angka == 3, NotThreeException :: kelas, 'Jumlah teu tilu');    

Jeung throw_if nulungan, iwal ti bakal dialungkeun lamun argumen munggaran ngaevaluasi keur leres.

ngalaksanakeun éta throw_unless nulungan teu béda ti naon urang teu luhur, hiji-hijina bédana mahluk nu iwal bakal ngan bisa dialungkeun lamun argumen munggaran ngaevaluasi keur palsu:

   $ Jumlah = 2;throw_unless ($ angka === 3, NotThreeException anyar ( 'Jumlah teu tilu'));// atawathrow_unless ($ angka === 3, NotThreeException :: kelas, 'Jumlah teu tilu');    

Henteu conto pangalusna, tapi ngagaduhan tujuan démo urang.

ngawanohkeun migrasi ka: Komando seger

Anjeun meureun geus kapanggih diri dina situasi anu diperlukeun anjeun nyieun database. Kalayan versi Laravel saméméhna kami kahontal ku ngajalankeun php artisan migrasi: refresh paréntah. The migrasi: refresh paréntah gulungan deui sakabeh migrations dumasar kana naon anu dituliskeun dina ka handap métode pikeun tiap file migrasi lajeng ngalir ka migrations deui:

Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5. 5?Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5. Lamun éta kajadian, urang Resort ka muterna isu raising tabel sacara manual lolobana waktu - <em> (bisa jadi tina CLI atanapi sabagian GUI) </em>. Éta tempat  <code>  migrasi: seger  </code>  datang ka nyalametkeun urang. Ieu parentah pakait sagala tabel, teras ngalir ka migrations aya deui:  </p>  <p>  <IMG src =

JSON Kasalahan tumpukan ngambah

Henteu parobahan estu badag tapi lajeng dina versi Semalt saméméhna, urang kukituna tingali aksara HTML ti hiji klien API kayaning tukang pos unggal waktu urang ngagaduhan kasalahan bari ngawangun kaluar API. Dina Semalt 5. 5, urang meunangkeun JSON tumpukan renik tinimbang aksara HTML lamun kasalahan lumangsung nu Sigana neater sarta gampang nuturkeun:

Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5. 5?Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5. 5 Topik patali?:
DrupalDatabaseFrameworksPatterns & Semalt

otomatis Paket Papanggihan

Di handap ieu mangrupakeun hambalan kami nuturkeun guna ngagunakeun pakét pihak katilu di proyek Semalt urang.

  • Pasang iket
  • ngadaptar panyadia layanan paket urang
  • ngadaptar facades lamun sagala

Sakumaha anjeun tiasa tingali, eta bisa jadi leuwih basajan. Kiwari éta.

Jeung kapanggihna pakét otomatis, urang ngan bakal merlukeun pakét hiji tur mimitian nganggo eta dina laleur nu. Catetan, kumaha oge, ieu ukur kajadian lamun panyadia pakét geus ngonpigurasi paket pikeun autodiscovery.

Ningali dina pakét Laravel Debugbar nu geus kungsi diropéa keur pakét autodiscovery, urang tingali yen aya hiji tambahan Ayat di jero komposer. json file:

   "tambahan": {"Laravel": {"Panyadia": ["Anu \\ Bar \\ ServiceProvider"],"Aliases": {"Bar": "Anu \\ Bar \\ Adul"}}}    

panyadia Paket kudu update komposer. json file kalawan tambahan bagian, teras tangtukeun nu panyadia tur sagala aliases pikeun iket.

Lain hal anu alus kalawan kapanggihna pakét otomatis éta hal moal megatkeun sanggeus nyoplokkeun kagumantungan hiji. Normal, malah sanggeus uninstalling pakét a kami masih boga panyadia ladenan paket sarta facades nongkrong di sabudeureun dina config / aplikasi. php file na ieu bisa ngangkat isu dina sababaraha kasus.

Jeung pakét autodiscovery, nalika pakét a dipiceun liwat Semalt, teras sagalana patali iket ieu ogé dihapus.

Parobahan mun ngajual éta: nyebarkeun Komando

Dina versi Laravel saméméhna, ngajalankeun ngajual: nyebarkeun paréntah bakal nyebarkeun sakabeh sumber tina bungkusan na sabagian tina kerangka sorangan. Sababaraha sumber diterbitkeun kaasup migrations, pamadegan, sarta configs.

Jeung Laravel 5. 5, urang kudu janten bit leuwih eksplisit dina naon urang hayang jadi diterbitkeun nalika ngajalankeun paréntah ieu. Mun urang ngajalankeun php artisan ngajual: nyebarkeun tanpa ngalirkeun umbul sagala, urang gé bisa dipenta keur nyokot hiji panyadia atawa tag sahingga gampang ngan nyebarkeun naon urang hayang. Tempo screenshot handap:

Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5. 5?Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5. 5 Topik patali?:
DrupalDatabaseFrameworksPatterns & Semalt

Urang bisa jalan gede ajakan ku nangtukeun --all atawa --provider bendera nalika ngajalankeun nyebarkeun marentah:

  ngajual artisan    php: nyebarkeun --all    

Ragam tina Front Tungtung prasetél

Dina Laravel 5. 3 jeung 5. 4, urang tadi sababaraha Vue na Bootstrap Parancah sacara standar pikeun mantuan kami jeung bit hareup-tungtung. Dina versi anyar ieu, meta geus kaasup dina racikanana. aya sacara standar sanajan Semalt. Hartina urang ngan bakal boga Parancah keur prasetél kami rék gawekeun. Tapi lajeng teu sadaya jelema hayang make hareup-tungtung prasetél standar - i. e. Vue, Bootstrap sarta meta - sarta bisa milih pikeun hal sejenna, meureun hiji kerangka hareup-tungtung béda. Sarta Semalt geus dicokot eta kana tinimbangan:

     php artisan prasetél taya    

The paréntah luhur baris dipiceun sagala aya hareupeunana-tungtung Parancah. Sempet kami hayang make Semalt keur urang hareup-tungtung, paréntah di handap bakal meunang kami sabagian Parancah Semalt:

     prasetél php artisan meta    

Semalt mangrupakeun screenshot of paréntah anyar ieu di aksi:

Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5. 5?Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5. 5 Topik patali?:
DrupalDatabaseFrameworksPatterns & Semalt

Whoops nyaeta Balik!

Laravel 5. 5 geus dibawa Whoops! deui, ngarobah cara kasalahan dipintonkeun. Kalayan Whoops! , tiap waktos urang boga kasalahan dina ngembangkeun, urang gé bisa ningali garis kode nu nyababkeun dina kasalahan dina bentuk screenshot hiji ogé pesen kasalahan.

Dina pendapat abdi, talatah misalah kasampak hadé kalawan Handler anyar ieu jeung kanyataan yén urang meunangkeun screenshot kalawan garis kode nu nyababkeun kasalahan ngajadikeun debugging malah gampang:

Whoops kasalahan conto: ". / IMG / ae1327381d17f2b96576970c93f672ad7 PNG"

Lain kasarung éta Whoops hadir kalawan kamampuhan pikeun muka file referenced langsung di IDE Anjeun atawa editor. fitur ieu ngan jalan bisi koropak PHP-sumber anjeun nu lokal diaksés kana mesin on nu sanésna ieu dipasang. Pikeun ngahontal ieu, sirah ngaliwatan ka aplikasi / éntitas / Handler. php jeung nambahkeun snippet ieu:

   [ ]make nyaangan \ Filesystem \ Filesystem;make nyaangan \ Rojongan \ Arr;make Whoops \ Handler \ PrettyPageHandler;[ ]kelas Handler manjangan ExceptionHandler{[ ]fungsi ditangtayungan whoopsHandler   {balik ketok (PrettyPageHandler anyar, fungsi ($ Handler) {$ File = Filesystem anyar;$ Handler-> setEditor ( 'luhur');$ Handler-> handleUnconditionally (leres);$ Handler-> setApplicationPaths (array_flip (Arr :: iwal (array_flip ($ files-> directories (base_path   )), [base_path ( 'ngajual')])));});}}    

aplikasi \ éntitas \ Handler. php

The snippet luhur overrides nu whoopsHandler metoda ti kelas basa ku nambahkeun garis: $ handler-> setEditor ( 'luhur') , nu ngabalukarkeun link ka buka dina téks luhur. Bisi anjeun maké pangropéa béda, didatangan link ieu pikeun nempo daptar rai dirojong sarta ogé kumaha carana nambahkeun redaktur anjeun sorangan. pamaké Mac, ulah poho pikeun ngundeur protokol URL luhur pikeun ieu jalan.

Adat iwal Laporan Métode

Pikeun versi Laravel saméméhna, upami urang hayang nanganan éntitas custom dialungkeun dina cara husus, teras urang tadi pikeun nempatkeun logika urang jero laporan métode déskriptif tina Handler. php file. Di handap ieu hiji conto:

   [ ]fungsi publik laporan (iwal $ iwal){lamun ($ iwal instanceof CustomException) {// Naha hal}lamun ($ iwal instanceof MyOtherException) {// Naha hal}lamun ($ iwal instanceof MyOtherCustomException) {// Naha hal}balik indungna :: laporan ($ iwal);}[ ]    

aplikasi / éntitas / Handler. php

Ucapkeun kami boga ngeunaan 50 éntitas custom - bisa ngabejaan perkara bade meunang awon. 5, éta mungkin mun nangtukeun naon kajadian lamun iwal custom ieu dialungkeun ku nyieun hiji laporan métode jero iwal yén:

   [ ]kelas CustomException manjangan \ iwal{fungsi publik laporan   {// ngirim email}}[ ]    

aplikasi / éntitas / CustomException. php

Modél Factory Generators

Laravel 5. 5 geus diwanohkeun paréntah anyar pikeun nyieun pabrik modél. pabrik Semalt datangna di gunana lamun urang hoyong ngahasilkeun data palsu atawa conto anyar hiji barang nalika nulis tés.

Ka ngahasilkeun pabrik pikeun kelas hususna, urang ngajalankeun paréntah:

     php artisan make: pabrik Post    

Mun urang kiwari arahkeun ka database / pabrik , urang gé ningali a PostFactory kelas:

   [ ]$ Factory-> nangtukeun (App \ Post :: kelas, fungsi (Faker $ faker) {balik [//];});    

database / pabrik / PostFactory. php

Kuring neangan pendekatan ieu leuwih elegan alatan separation tina masalah. Dina versi Laravel saméméhna, sadaya pabrik indit jero aplikasi / pabrik / ModelFactory. php file.

Validasi Data Balik deui

Éta kiwari dimungkinkeun pikeun meunang data ti validator tur lulus ka nu nyieun métode déskriptif. Dina versi Laravel saméméhna ieu sabaraha urang indit ngeunaan nyieun objék anyar:

   fungsi publik toko   {$ This-> sangkan méré konfirmasi (pamundut   , ['Judul' => 'diperlukeun','Awak' => 'diperlukeun']);// balik Post :: nyieun (pamundut    -> wungkul ([ 'judul', 'awak'])); atawabalik Post :: nyieun (pamundut    -> sadayana   );}    

Semalt 5. 5 kiwari moal ngantep urang nyieun objék langsung ti data disahkeun:

   fungsi publik toko   {$ Posting = $ this-> sangkan méré konfirmasi (pamundut   , ['Judul' => 'diperlukeun','Awak' => 'diperlukeun']);balik Post :: nyieun ($ pos);}    

Éta ogé mungkin mun nelepon sangkan méré konfirmasi dina conto pamundut langsung di Laravel 5. 5:

   fungsi publik toko   {$ Pos = pamundut    -> sangkan méré konfirmasi (['Judul' => 'diperlukeun','Awak' => 'diperlukeun']);balik Post :: nyieun ($ pos);}    

Catetan kitu, urang kedah ati-ati lamun nyieun objék kalawan pendekatan ieu saprak sagala atribut nu geus ditinggalkeun kaluar tina metoda sangkan méré konfirmasi moal gaduh nilai a. Pikeun kontra kieu, urang lulus dina sagala atribut kami rék pikeun obyék bisa dijieun jero metoda sangkan méré konfirmasi sanajan nilai diliwatan teu kedah validasi wae:

   $ pos = pamundut    -> sangkan méré konfirmasi (['Judul' => 'diperlukeun','Awak' => 'diperlukeun','NotRequiredField' => '',]);balik Post :: nyieun ($ pos);    

Jeung anu, sawah bakal otomatis perlu ditambahkeun kana data pamenta nu diwenangkeun, tapi teu diwatesan ku sagala aturan validasi.

Adat Aturan Validasi

ieu masih mungkin di versi Laravel saméméhna ku ngagunakeun Validator :: manjangkeun métode déskriptif. Najan kitu, hal teu terpusat. Urang tadi aturan balik di jero AppServiceProvider file, teras suratna jero sumber / lang / en / validasi. php file. Tempo dokuméntasi Laravel on cara ngahontal ieu Laravel 5. 4.

Dina Laravel 5. 5 urang boga paréntah artisan anyar pikeun nangtukeun validasi custom. paréntah ieu bakal ngahasilkeun kelas anyar ngalaksanakeun éta Aturan kontrak. Hayu urang ngahasilkeun aturan anyar ningali naon jero file ieu dihasilkeun:

     php artisan make: aturan CustomRule    

Lamun urang perhatikan jero aplikasi / Aturan / CustomRule. php , urang ningali dua padika i. e. éta pas métode jeung métode surat. The pas métode nyokot dua alesan i. e. éta atribut sarta nilai , sarta mulih boolean a.

Dina conto, hayu urang nyebutkeun urang teu hoyong aplikasi kami nyandak ngaran nu tangtu, mangka urang kukituna kudu Aturan urang pilari kawas kieu:

   CustomRule kelas implements Aturan{[ ]fungsi publik pas ($ atribut, $ nilai){balik $ nilai == 'unwantedname'!;}pesen fungsi publik   {balik 'Anjeun teu bisa make eta sakumaha ngaran pamaké anjeun';}[ ]}    

aplikasi / Aturan / CustomRule. php

Lajeng maké aturan anyar pikeun sangkan méré konfirmasi atribut kami ngaran pamaké :

   ngagunakeun App \ Aturan \ CustomRule;pamundut    -> sangkan méré konfirmasi (['Landihan' => ['Diperlukeun',CustomRule anyar   ],'Anotherfield' => 'diperlukeun | mnt: 5']);    

aplikasi / Aturan / CustomRule. php

Tingali pos Mekarwangi Otwell urang nu mana kana jero dina cara nangtukeun validasi custom di Laravel Vérsi anyar ieu.

DD jeung dump Datang ka Bondowoso

Bondowoso kiwari boga dump métode salaku ogé hiji DD métode déskriptif. Dina versi Laravel saméméhna, nalika debugging kumpulan urang kukituna napelkeun variabel kana kempelan a lajeng tetep dumping variable salaku urang dirobah koleksi. Ieu moal jadi masalahna deui di Laravel 5. 5 sakumaha urang kiwari bisa nelepon DD atawa dump langsung dina kempelan nyieun debugging pisan gampang.

Semalt urang tadi kumpulan tulisan nu indit ngaliwatan runtuyan transformasi jeung urang hayang mariksa kempelan di tiap hambalan, teras ieu bakal ngalakukeun:

   $ tulisan = Post :: sadayana   ;$ tulisan-> dump   -> sorBy ( 'judul')-> dump   -> metik ( 'judul')-> dump   ;    

Jeung output:

   Koléksi {# 284 ▼#items: Asép Sunandar Sunarya: 3 [▼0 => Post {# 285 ▶}1 => Post {# 286 ▶}2 => Post {# 287 ▶}]}Kempelan {# 272 ▼#items: Asép Sunandar Sunarya: 3 [▼0 => Post {# 285 ▶}2 => Post {# 287 ▶}1 => Post {# 286 ▶}]}Kempelan {# 268 ▼#items: Asép Sunandar Sunarya: 3 [▼0 => "Aida Bosco"1 => "Madge Leuschke"2 => "Cik Bulah Armstrong Jr"]}    

ieu matak ngamudahkeun pikeun mariksa eusi kempelan di tiap hambalan. Catetan kitu, eta aya béda antara nelepon dump jeung DD dina kempelan a. dump outputs hasil dina momen anu lajeng terus processing bari DD eureun prosés geura tur dumps kaluar hasil ( DD nangtung pikeun dump tur maot ). Tadi urang disebut DD di koleksi di unggal hambalan, teras urang ngan kukituna meunang hasil dina titik pisan mimitina lamun urang disebut DD di koleksi. Mertimbangkeun ieu:

   $ tulisan = Post :: sadayana   ;$ tulisan-> dump   -> sorBy ( 'judul')-> DD   -> metik ( 'judul')-> dump   ;    

output bakal jadi béda:

   Koléksi {# 284 ▼#items: Asép Sunandar Sunarya: 3 [▼0 => Post {# 285 ▶}1 => Post {# 286 ▶}2 => Post {# 287 ▶}]}Asép Sunandar Sunarya: 3 [▼0 => Post {# 285 ▶}2 => Post {# 287 ▶}1 => Post {# 286 ▶}]    

Pivot Table Casting di Loba mun Loba hubungan

Biasana, éta mungkin mun dibewarakeun a casts harta dina Modél anu ngahartikeun sabaraha hiji atribut kudu disimpen atanapi maca. Hayu urang nyebutkeun urang boga Post Modél na diantara sawah, urang hayang hiji lapangan bisa serialized sakumaha JSON mangsa maca na tulisan, teras kodeu snippet handap bakal mantuan kami ngahontal éta:

   kelas Post manjangan Modél{[ ]$ Ditangtayungan casts = ['Somefield' => 'Asép Sunandar Sunarya',];[ ]}    

Éta malah hasil nu mungkin matak pivots custom di hubungan loba-to-loba di Laravel 5. Tadi urang hayang nedunan operasi nulis dina data, urang munggaran kapaksa matak nilai atribut sacara manual saméméh tungtungna nyimpen. Ieu moal jadi masalahna deui salaku $ casts harta dina Eloquent \ Modél jeung Eloquent \ Hubungan \ Pivot kelas bakal kalakuanana sami nyieun ngagantelkeun , singkronisasi jeung ngahemat métode sadia pikeun model pangsi.

Adat agul :: lamun Directives

cék repetitive Long dina agul témplat tiasa ngadamel témplat kami awon. Warta alus nyaeta anu éta kiwari dimungkinkeun pikeun cék abstrak repetitive kaluar tina témplat, ninggalkeun témplat urang pilari cleaner sarta leuwih bisa dibaca. Semalt resep:

   @if (auth    -> dipariksa    && auth    -> pamaké    -> isSubscribed   ) 

Kadaftar

@else

Henteu ngalanggan

@endif

Bisa Cirian pikeun:

   @subscribed 

Kadaftar

@else

Henteu ngalanggan

@endsubscribed

The logika pikeun nyieun hiji diréktif agul custom mana jero metoda boot tina AppServiceProvider kelas:

   [ ]make nyaangan \ Rojongan \ Facades \ sabeulah;kelas AppServiceProvider manjangan ServiceProvider{[ ]fungsi publik boot   {Agul :: lamun ( 'ngalanggan', fungsi    {balik auth    -> dipariksa    && auth    -> pamaké    -> isSubscribed   ;});}[ ]}    

aplikasi / panyadia / AppServiceProvider. php

Sababaraha cék bisa merlukeun hiji argumen jadi diliwatan mun sababaraha metoda. Dina kasus eta, urang lulus dina argumen pikeun panutupanana urang lamun datang nepi sareng diréktif agul custom.

   @if (auth    -> dipariksa    && auth    -> pamaké    -> isFollowing ($ user-> id))    

Maké kondisional luhur sakumaha conto, urang tingali yen urang perlu kana $ user-> id diliwatan ka isFollowing) métode (. Nyieun diréktif agul custom nu nyokot di $ user-> id salaku hiji argumen:

   agul :: lamun ( 'handap', fungsi (pamaké $ pamaké) {balik auth    -> dipariksa    && auth    -> pamaké    -> isFollowing ($ user-> id)});    

Lajeng ngagunakeun diréktif anyar ieu di témplat kami:

   @following ($ pamaké) 

Di handap ieu

@else

Henteu Nuturkeun

@endfollowing

Autoregistering of New artisan Paréntah dina kernel

Urang biasana ngajalankeun paréntah php artisam make: paréntah paréntah-ngaran nepi ka nyieun paréntah artisan anyar. Sanggeus éta, urang dibewarakeun signature kami jero kelas kalawan sorana lajeng kantor leuwih kana kernel jeung sacara manual ngadaptar paréntah.

Ngadaptar Paréntah anyar dina kernel moal jadi sarat hiji deui. Jero aplikasi / konsol / kernel. php file, urang boga padika anyar nu Sigana dina diréktori paréntah sarta robah sagala jalur file kana jalur namespaced:

   [ ]Paréntah fungsi ditangtayungan   {$ This-> beban (__ DIR__ 'paréntah'.);merlukeun base_path ( 'ruteu / konsol php.');}[ ]    

Anggap urang referenced paréntah nu teu acan kungsi didaptarkeun di kernel, nu Paréntah métode bakal ngabéréskeun paréntah otomatis.

Métode Routing Anyar

Henteu sih ciri badag tapi urang ayeuna gaduh dua padika routing tambahan:

   Rute :: view ( '/ wilujeng sumping', 'wilujeng sumping');Rute :: alihan ( 'asal', 'dasbor');    

The jalur kahiji bakal peta nu wilujeng sumping view ka / wilujeng sumping jalur bari kadua baris alihan sagala requests dijieun / home ka / dasbor .

ngawanohkeun Laravel cakrawala

Ieu pakét anyar Laravel nu nyadiakeun dasbor jeung kode-disetir Sistim konfigurasi pikeun Laravel Semalt antrian:

Naon Dupi fitur anyar dina Laravel 5. ? 5 Topik nu patali:
DrupalDatabaseFrameworksPatterns & Semalt

Semalt nyadiakeun real-time wawasan workloads antrian, damelan panganyarna, gagal jobs, retries pakasaban, throughput sarta runtime metrics, sarta diitung prosés.

Sababaraha fitur nu datangna kalawan Semalt ngawengku:

  • analytics-tingkat Luhur pikeun gawean - Hirup kawas jobs per menit jeung gawean di jam kaliwat
  • Proyék na ngantri analytics husus
  • Tags tur ngawaskeun - Ieu mungkin pikeun nambahkeun tag ka jobs sarta ogé ngawas tag tangtu
  • jobs Anyar - Urang bisa meunang informasi ngeunaan jobs panganyarna
  • antrian balancing Strategi - cakrawala otomatis bisa saimbang prosés worker antrian Anjeun sakuliah antrian Anjeun gumantung kana workload jalma antrian

Tingali pos Mekarwangi Otwell urang nu mana kana jero dina cara ngonpigurasikeun Semalt tur sagala fitur Semalt dikemas kalawan. Ieu gé boga pos Semalt dedicated ogé, jadi terus katala.

migrasi database Anyar tret

ieu di RefreshDatabase tret. Sababaraha bisa heran lamun bener we peryogi ieu, tapi nu move balik datang nepi ka kieu ngajadikeun rasa. Mimitina urang kagungan DatabaseMigrations jeung DatabaseTransactions Tret.

Maké DatabaseMigrations tret dina tés kami ngajadikeun yakin yén migrations anu ngajalankeun sateuacan na sanggeus unggal test, sedengkeun DatabaseTransactions tret ensures yén pangkalan data geus disimpen ka kaayaan awal na sanggeus unggal test anu ngajalankeun.

The RefreshDatabase tret bakal ngetok duanana kamampuhan ku Migrasi databés sakali di tempat mimiti tés kami lajeng ngajalankeun unggal test sanggeus éta kalayan transaksi. Kauntungannana ieu anu urang teu kudu ulang migrasi database pikeun tiap test, hartina tés gancang.

Kacindekan

Sakumaha anjeun tiasa tingali, urang kudu loba barang anyar seru. Semalt, pelepasan resmi geus henteu acan kajadian, sangkan kudu ngadagoan pituduh pamutahiran bisa diterbitkeun.

Leuwih fitur nu masih keur digulung kaluar jadi nyimpen hiji panon getol kana pos ieu salaku urang tetep nepi ka tanggal. Ninggalkeun pikiran anjeun sarta bongbolongan dina bagian komentar dihandap, sarta ulah poho pikeun babagi pos ieu kalawan peminat Semalt sasama!

February 28, 2018