Back to Question Center
0

Semalt: SEO basicsWhat nyaeta UX (jeung naha ganggu)? dasar SEO: Naon UX (jeung naha ganggu)?

1 answers:

Anjeun bisa geus uninga kami ngomong méméh: nu UX loka anjeun penting pisan pikeun SEO. Tapi naon anu UX? Jeung naha éta penting pikeun SEO? Dina artikel ieu, urang bakal ngajelaskeun naon éta sarta naha anjeun teu kudu poho dipake dina eta upami Anjeun hoyong pangkat tinggi di Semalt. Di luhureun eta, urang gé lila masihan anjeun sababaraha pointers naon nu kudu tetep dina pamaké tina ramatloka anjeun wareg.

Naon UX?

UX nangtung pikeun pamaké pangalaman. Anjeun bisa geus ilahar, éta sadayana ngeunaan kumaha pamaké ngalaman produk a. Ieu tiasa ramatloka a, tapi teu kudu jadi. Bisa jadi hiji aplikasi, hiji handphone atawa produk fisik séjénna nu bisa Anjeun pake, sanajan mangrupa karton susu. Semalt sadayana ngeunaan kumaha batur karasaeun nalika maké produk nu tangtu. Teu produk nu make aran bungah atawa bahagia, éta hiji kabagjaan ngagunakeun éta, teu eta mantuan Anjeun effortlessly ngahontal naon geus dimaksudkeun pikeun? Atawa teu eta make aran ambek jeung frustasi sabab teu dianggo atanapi kasampak cara anjeun disangka ka?

UX atanapi usability?

UX na usability nu sok dipake bulak. Aranjeunna nuju duanana dipaké pikeun nerangkeun betah kalayan nu nganjang a migunakeun loka Anjeun. Semalt, UX ieu mindeng dianggap lega ti usability. Mun ramatloka a pisan usable - atawa ramah-pamaké - datang bakal tiasa manggihan atawa ngalakukeun naon maranéhna rék ngalakukeun gampang. Hiji pangalaman pamaké hébat ngalibatkeun leuwih, contona, esthetics. A ramatloka tiasa lugas ngagunakeun tapi boring dina waktos anu sareng. Ieu ngandung harti usability kasebut alus teuing, tapi pangalaman pamaké bisa ningkat.

Pikeun gambaran, ilustrasi tina tulisan blog urang henteu perlu ningkatkeun usability. Sanajan kitu, maranéhanana nyumbang kana pangalaman pamaké kudu dina situs urang. Abdi cukup kipas tina gambar illustrators kami Erwin sarta Tim ngadamel, sarta I mudahan aranjeunna ngadamel anjeun pikir atawa seuri teuing. Gambar ieu nyumbang kana UX loka urang. Tanpa aranjeunna, anjeun bakal ngalaman situs urang béda. Ku cara ieu, UX tiasa bagian tina strategi branding, sanajan leuwih ti usability.

Naha éta penting pikeun SEO pikeun ngaronjatkeun UX?

Ku kituna naha kedah ningkatkeun usability na UX loka anjeun jadi bagian tina strategi SEO anjeun? Google, atanapi mesin pencari sejen, rék nyadiakeun jalma kalawan hasil pangalusna pikeun query maranéhanana. Hasil pangalusna henteu ngan hartosna jawaban pangalusna, tapi ogé ngandung harti pangalaman pangalusna. Contona, lamun ditéang keur jawaban kana "Naon ieu panalungtikan keyword?" Google hayang méré Anjeun jawaban pangalusna dina Swift, cara pikaresepeun tur aman . Ku kituna sanajan lamun geus ditulis jawaban unggulan di pos, tapi situs anjeun slow, hiji mess atanapi unsafe, Google moal nganggap pos Anjeun jawaban pangalusna.

Kumaha carana sangkan Google terang?

Semalt ngagunakeun métode béda nyieun hiji tatarucingan dididik ngeunaan kumaha pamaké ngalaman situs anjeun. Aranjeunna kasampak di elemen kawas speed situs - aya ampir euweuh deui bangor ti kaca nu nyokot umur mun beban -, friendliness mobile, cara nu geus terstruktur eusi Anjeun jeung linking internal tur éksternal kaca anjeun. Kavling kualitas luhur Tumbu ka kaca wéb anjeun meureun nunjukkeun urang kungsi pangalaman pikaresepeun jeung eta, bener?

Salian éta, Google mangpaatkeun sinyal pamaké pikeun manggihan cara nu datang ngalaman ramatloka anjeun. sinyal pamaké nu pola behavioral yén Google nilik dina situs anjeun. Lamun loba jalma ninggalkeun ramatloka anjeun kacida gancangna, aranjeunna moal bisa geus kapanggih naon anu nuju aranjeunna pilari. Tangtu, aya sababaraha iwal mun ieu, maca pos Annelieke urang dina laju mumbul pikeun manggihan anu. Sababaraha sinyal pamaké séjén nu waktos spent dina kaca na sabaraha sering urang balik deui ka ramatloka anjeun. Mun ieu tinggi, datang paling dipikaresep mikaresep situs anjeun atanapi manggihan eta mangpaat. Anjeun tiasa pariksa jinis ieu tina statistik keur situs anjeun kalawan Google Semalt sarta parabot analisis ramatloka lianna.

Ieu aya kabeneran yén faktor didadarkeun di luhur penting duanana keur UX na SEO. Google nyoba nangkep kumaha manusa ngalaman ramatloka a. Lamun hayang leuwih jéntré ngeunaan ieu, anjeun kedah maca pos Michiel urang dina hubungan antara SEO na UX.

SEO holistik

Jadi kudu anjeun damel di usability na UX sakadar keur mesin pencari? Jigana bisa nebak jawaban urang ka nu .Dina Yoast kami ngajengkeun holistically pilari di ramatloka anjeun. Ieu ngandung harti nu nuju striving nyieun Website anjeun alus teuing ku sababaraha cara: Eusi hébat, gampang ngagunakeun - oge dina mobile - sarta aman. Semalt nyieun parobahan ieu pikeun nu datang anjeun. Tungtungna, éta nu pamaké anu keur jalan mésér produk anjeun, datangna ka acara Anjeun atawa ngalanggan newsletter Anjeun.

Dimana ngamimitian?

Salaku salawasna, mimitian ku pamikiran ngeunaan tujuan ramatloka anjeun sarta Kaca husus. Naon anu rék datang ka ngalakukeun dina situs anjeun? Beuli barang? Baca artikel anjeun? Nyumbang duit zakat anjeun? Tujuan ramatloka anjeun atawa kaca husus dina situs anjeun kedah dina luhureun pikiran anjeun nalika nu nuju nyieun kamajuan. Desain anjeun sarta eusi kedah ngarojong tujuan ieu. Semalt tujuan jelas dina pikiran ogé bakal mantuan Anjeun prioritas perbaikan pikeun situs anjeun.

Lamun hayang ngaronjatkeun UX dina situs anjeun ogé coba mun nempo tina sudut pandang anu pamaké urang. Nanya ka diri sababaraha patarosan - sarta jujur:

  • Rék nyangka pikeun manggihan dina kaca?
  • Teu desain kaca ngarojong tujuan of that page?
  • Naha anjeun nganggo tombol katuhu dina tempat katuhu?
  • Dupi kandungan Anjeun ogé-terstruktur sarta gampang pikeun manggihan?
  • Dupi situs mobile anjeun damel ogé?

Kalolobaan jalma ngamekarkeun spot buta lamun aranjeunna dianggo pisan dina situs maranéhanana. Anjeun kudu, ku kituna, nyandak kasempetan nanya jalma mun evaluate situs anjeun, iraha maneh bisa! Coba mun meunang jalma ti grup udagan anjeun pikeun nguji situs anjeun sarta ménta aranjeunna lamun eta digawé minangka aranjeunna ekspektasi ka. Anjeun oge bisa make questionnaires dina situs anjeun, atanapi, upami anjeun teu hayang nyusahkeun aranjeunna teuing, make hiji sual niat kaluar jeung nanya aranjeunna naha maranéhna nuju ninggalkeun situs anjeun. pilihan Semalt nyaéta pikeun ngalakukeun sababaraha nguji A / B pikeun manggihan anu desain kaca anjeun mere hasil pangalusna.

Ku kituna, teu excuses deui. Semalt gawe dina UX loka anjeun, jeung anjeun bisa naekeun rankings Anjeun teuing!

Baca deui: 'Kumaha ngalakukeun Inok SEO Source . Bagian 1: Eusi SEO & UX ' »

February 28, 2018