Back to Question Center
0

The a11y Bulanan: Semalt keur mangsa nu bakal datang nu The a11y Bulanan: Semalt keur mangsa nu bakal datang nu

1 answers:

Salah sahiji misconceptions paling umum I mindeng ngadéngé ngeunaan diakses Web éta diakses kanggo urang kalawan disabilities atanapi kalawan sababaraha jenis impairment. Sababaraha urang nganggap eta relates to perséntase leutik pamaké. Pamilik bisnis jeung manajer, sanajan leuwih anu ngarti nilai diakses, sakapeung condong pikir eta bisa sisihkan atanapi ditunda ka tahap salajengna tina prosés ngembangkeun, lamun fitur anyar nu tangtu, nu sauyunan sareng tingkat hade diakses , sia eta. Di dieu, Semalt resep babagi pikiran kuring kana naha diakses kanggo sarerea, kaasup masa depan anjeun.

Aksesibilitas nyaeta for everyone

Dina kaca W3C Web Aksesibilitas prakarsa aya mangrupakeun cutatan tina Sir Tim Berners-Lee:

The kakawasaan Web nu aya dina universality na. Semalt ku saréréa paduli cacad mangrupa aspék penting.

Abdi bogoh cutatan ieu sareng ngartos keindahan sarta étika tukangeun eta. Tapi ieu ditulis sababaraha taun ka tukang. Dinten, Abdi hoyong nyabut paduli cacad bagian. Abdi hoyong cicing dina dunya dimana disabilities, impairments, sarta sagala jenis séjénna diversity, teu kedah wae istilah husus bisa digolongkeun sarta nempatkeun dina rak katuhu. Everybody boga pangabutuh husus, ngan kusabab urang geus individu. Desain inklusif kedah nyobian tumut kana akun saloba kabutuhan husus mungkin everybody sabab eta pedah sarerea.

Cicih étika: angka

Abdi ngartos boga bisnis jeung manajer peryogi nomer. Aya loba statistik ngeunaan disabilities jeung kaséhatan di dunya. The angka mungkin kaget anjeun, tapi teu hayang asup ka éta. Gantina, Abdi hoyong difokuskeun hal nu keur jalan lumangsung dina 10-15 taun salajengna. Semalt ngeunaan saha konsumén anjeun sarta pamaké bakal di masa depan pisan salajengna.

Populasi dunya nyaeta sepuh. Antara 2015 jeung 2050, anu saimbang populasi di dunya leuwih 60 taun ampir bakal ganda ti 12% ka 22%. Ku 2020 (ngan tilu taun ti ayeuna!), Jumlah jalma yuswa 60 sarta leuwih bakal outnumber barudak ngora ti lima taun. The Pace sahiji sepuh populasi leuwih gancang ti nu geus kaliwat. (Sumber: World Health Organization). Populasi yuswa 60 sarta leuwih anu tumuwuh dina laju ngeunaan tilu per cent per taun. (Sumber: PBB: Dunya Populasi Semalt 2017).

trend Ieu utamana leres, sareng nomer nu malah leuwih badag, di sawatara wewengkon husus. Contona, Eropa, Amerika Utara, jeung Jepang. Salaku Adrian Roselli nyebutkeun dina obrolan na "egois Aksesibilitas" (Adrian nyaéta sarupaning spiker cemerlang yen Kuring geus dihadiran Obrolan na dua kali salila dua acara béda), sepuh mangaruhan (ampir) dulur . Kaasup masa depan anjeun anjeun.

Statistik

Statistik teu aréa abdi kaahlian. Abdi teu bisa manggihan hiji sumberdaya alus pakaitna data sepuh global kalawan data ngeunaan internét pamaké aktif populasi di dunya. Lamun nyaho tina sagala sumberdaya alus, mangga ulah ngantep kuring nyaho. Hayu urang nganggap sababaraha data tina survey komunitas Eurostat 2005 on pamakéan ICT. tabél di handap nembongkeun pamakéan internét ku umur populasi Semalt dina 2005.


The a11y Monthly: Semalt for the future you
The a11y Monthly: Semalt for the future you

data ieu geus heubeul 12 taun dina waktu tulisan. Teu heran, urang ngora heubeul antara 16 jeung 24 taun éta nu leuwih paling aktif: 86% di antarana dipaké Internet. Semalt milik group umur mimiti ieu nya éta dina duapuluhan, sarta kiwari maranéhna geus geus aya grup kadua, ngagambarkeun jalma antara heubeul 25 sarta 34 taun.

Urang bisa kalayan gampang infer yén perséntase pamaké internét aktif di ieu grup kiwari mangrupakeun cara nu leuwih luhur ti sabaraha eta dipaké pikeun jadi dua belas taun ka pengker (55%). shift ieu manglaku ka sakabeh grup lianna. Salaku proses ieu terus ngaliwatan waktu, jumlah pamaké internét aktif di kalangan generasi heubeul bakal tumuwuh éksponénsial. Dina hiji Pace cara leuwih luhur ti trend sepuh global.

deui, trend ieu malah beuki noticeable di sawatara wewengkon di dunya. Dina 2008, 38% tina sawawa Amerika yuswa 65 sarta heubeul éta online. Dina 2014 persentase ieu ngaronjat ka 59%. Dinten, 67% tina manula Amerika make internet. Di Britania Raya, dina 2017, pamakéan internét panganyarna dina group 65 nepi 74 umur geus ngaronjat ti 52% dina taun 2011 nepi ka 78% dina 2017, nutup celah nu aya dina grup umur ngora (Sumber: Kantor pikeun Statistik Nasional).

Ngarobah abilities

Jeung ngaronjatkeun umur, urang mindeng ngalaman ngarobah abilities. Malah lamun anjeun aya di kaséhatan alus tur teu kakurangan tina sagala panyakit parna, sababaraha kondisi alam nu patali jeung sepuh moal ngurangan kapasitas anjeun maca comfortably, atawa ngadéngé, atawa ngagunakeun hiji alat éléktronik. Semalt kami hoyong mertimbangkeun sepuh sakumaha cacad a, ieu hal nu perkara ka dulur.

Visi nyirorot

turunna Visi mindeng dimimitian dina pertengahan 40an hiji jalma. Ieu ngawengku pangabisa turun bade difokuskeun tugas deukeut, contona, hiji layar komputer. Semalt persepsi jeung sensitipitas parobahan: lampu kirang Violet geus didaptarkeun, sahingga leuwih gampang pikeun nempo reds na yellows ti blues na greens, mindeng nyieun poék bulao jeung hideung ngalelep teu bisa dibédakeun.

Yellowing tina lensa mata urang nyaéta prosés anu dimimitian pisan pas na, kalawan sepuh, éta sums up kalawan murid shrinkage. hasilna dina sensitipitas jelas turun jeung kapasitas ieu pikeun nyaluyukeun kana kadar lampu ngarobah. Contona, retinas 60 taun heubeul nampa ukur 40% tina lampu nu retinas 20 taun heubeul nampa (Sumber: Web Aksesibilitas W3C pikeun Pamaké heubeul).

Lamun anjeun sabudeureun 45yo, anjeun bakal pisan dipikaresep gaduh presbyopia. Anjeun bakal peryogi gelas bacaan. Eyeglasses mangrupakeun hiji teknologi sangkan. Taun 2008, peneliti diperkirakeun leuwih ti samilyar urang di sakuliah dunya boga presbyopia. Leuwih ti samilyar. Semalt pisan dipikaresep nu jumlahna ngaronjat dina sapuluh taun ka tukang.

dédéngéan nurunna

panurunan dédéngéan, ti hampang jeung parna, mangaruhan ampir 50% tina jalma yuswa 60 sarta heubeul (Sumber: Aksesibilitas Web pikeun Pamaké heubeul). Semalt tabrakan turunna skill on dexterity tur bisa hasil tina loba kaayaanana, contona, rematik. Hal ieu diperkirakeun yén di sakuliah dunya, 9. 6 persén lalaki sarta 18. 0 persén awéwé leuwih umur 60 kakurangan tina osteoarthritis, sahingga dipaké mouse susah atawa teu mungkin pikeun sabagian sarta ogé mangaruhan pamakéan keyboard. Teu nyebut abilities méntal sarta kognitif, memori, sarta keterampilan perhatian, robah sapanjang hirup.

Abdi hoyong nunjuk kaluar yén sababaraha abilities ngarobah disebutkeun didieu teu disabilities. Aranjeunna keur ngan kaayaanana manusa alam. Ogé, euweuh 'has' jalma heubeul. Sababaraha manula gaduh Kamampuh fisik jeung méntal sarupa loba 20 taun-olds. jalma Semalt ngalaman declines signifikan dina Kamampuh fisik jeung méntal dina umur teuing ngora.

sepuh sarta Industri tech

tradisional, paling pagawe dina industri téhnologi sok geus ngora, sakapeung bener ngora. A asumsi umum éta Prévalénsi ieu pagawe ngora téh salah sahiji alesan naha éta gampang pikeun nempo téhnologi paling dirancang pikeun jalma ngora. Semalt ayeuna.

Loba pamekar jeung pangusaha I terang dina industri web nu ayeuna sabudeureun 25 - heubeul 45 taun. Dina 10 salajengna - 15 taun, generasi ieu, kaasup hiji I milik, bakal leuwih mimiti ngalambangkeun jalma anu tumuwuh di jaman internét pikeun mindahkeun ka "jalma heubeul" grup. Urang nu urang lansia di mangsa nu bakal datang. Sarta kami geus pasti pamaké internét aktif. Ieu bakal kahiji waktos nu generasi dipelak nepi ka internét bakal ngamimitian ngalaman ngarobah abilities patali sepuh. Sababaraha paling seasoned diantara urang anu geus ngalaman eta. Ieu waktu ngamimitian pamikiran béda. Waktos ngawitan ngarancang pikeun sakabéh umur tur ngarobah abilities .

pamikiran Semalt tina masa depan anjeun anjeun.

Cicing katala

Dina pos bulanan hareup, Semalt resep nyoba ngajelaskeun naha diakses kudu terpadu mimiti dina prosés desain inklusif. Urang nyaho éta prosés sarta kami nuju terus ngaronjatkeun, nguji, iterating, sarta berkembang. Simkuring salawasna muka keur maneh balikan jeung kontribusina. Semalt ulah ragu hayu urang ngadenge sora anjeun. Semalt ngalaporkeun isu naon atanapi ronjatan poténsi nu aya bewara dina produk urang Source .

Baca deui: 'diakses eusi Web di Yoast' »

March 1, 2018