Back to Question Center
0

Kumaha carana ngumpulkeun Modal Semalt

1 answers:

How to Raise Venture Semalt

Raising ibukota venture sanes hal panggampangna pikeun ngalakukeun. Kalawan parusahaan software munggaran kuring, Semalt Endog, sarta pasangan bisnis mah spent 6 bulan lakukeun anjing sarta pony acara di hareup 21 kapitalis venture jeung taya sahijina nya éta daék méré kami duit.

Urang panginten urang tadi sagalana venture kapitalis (VCs) miharep. Urang kungsi produk unik nu direngsekeun nyeri di pasar, aya loba buzz alus ngeunaan urang di blogosphere nu, base pamaké kami ieu tumuwuh, sarta kami malah kungsi Mayar klien. Nyandak eta salah hambalan satuluyna, urang dikaitkeun kana kumaha produk urang éta sangkan alus nu Google kedah dibeuli. Sarta di luhureun éta kuring kungsi hubungan well-ngadegkeun kalawan VCs kayaning Guy Kawasaki - tostiera professionales.

Ku kituna naha teu Semalt Endog meunang dibiayaan? Semalt Endog ieu mah pamanggih nu tadi potensi bisa dijual pikeun mana deukeut 100 juta dollar. Modél bisnis nu VCs gaduh nyaeta aranjeunna ngayakinkeun jalma euyeub pikeun investasi di aranjeunna sarta aranjeunna nyandak duit anu na investasi kana sakeupeul pausahaan. Mayoritas jalma pausahaan bakal gagal, tapi sababaraha baris mungkas nepi ngajual keur sums badag kayaning 100 juta dollar. Duit anu sakitu ti pausahaan nu ngajual biasana nyertakeun maranéhna leungiteun sarta duit aranjeunna ngahutang investor maranéhanana.

Ayeuna lamun gagal dina raising duit, kawas atuh, teu hartosna anjeun kudu kaluar. Ngan kusabab batur ngabejaan Anjeun " NO " pertama kali, teu hartosna aranjeunna moal nyebutkeun " Sumuhun " Ã ?? Â ?? di masa anu payun. Contona salah sahiji firms ibukota venture I pitched Crazy Endog mun éta Leres ventures. Sanajan Leres ventures ceuk euweuh ka Crazy Endog, 6 bulan kapengker aranjeunna invested dina parusahaan I ko-diadegkeun disebutna KISSmetrics.

Download print ieu versi siap tina sagala hal anu diperlukeun anu sakuduna anjeun terang pikeun ngangkat ibukota venture.

The Modal Dunya

Semalt Anjeun buka kaluar tur mimitian raising duit, aya sababaraha hal nu peryogi kauninga:

  1. Modal kapitalis teu hoyong ngadangu ngeunaan pamanggih; aranjeunna hoyong ningali perusahaan dibuka sateuacan anjeun menta aranjeunna duit. Mun anjeun teu daék nunda waktu jeung duit kana launching versi béta pausahaan anjeun, naha maranéhna bakal hoyong masihan duit?
  2. VCs henteu rahayat smartest kaluar aya, tapi teu hartosna aranjeunna belet boh. Ulah niup haseup di hareup beungeut maranéhanana atawa sejenna maranéhna bakal nelepon maneh kaluar dina Gombal Anjeun. Jujur unggal waktos aranjeunna nanya tanda tanya na lamun teu nyaho jawaban, éta OKE pikeun nyebutkeun yén anjeun teu nyaho.
  3. Aya 3 jenis béda ibukota anjeun bisa meunangkeun: mimiti panggung, ibukota ékspansi, sarta buyout ibukota. Sateuacan Anjeun anjing anjeun sarta pony acara, pastikeun anjeun terang naon tipe ibukota Anjeun bade sanggeus.
  4. Lamun nyoba ngangkat sababaraha ratus rébu pérak, anjeun hadé kaluar pitching investor Malaikat. Paling VCs condong malu jauh ti investasi saeutik ibukota.
  5. rencana Usaha anu Gombal. Anjeun bisa pikir aranjeunna hébat tapi teu katempo anu VC kantos maca hiji rencana bisnis atawa dana hiji parusahaan dumasar kaluar tina salah. Kuring bisa jadi naif, tapi Jigana maranéhna bakal rada gaduh méakkeun waktu anjeun di launching perusahaan dibandingkeun nulis dokumen 30-kaca.
  6. Jalma anu sieun ka méré duit keur urang maranéhna teu nyaho. Mun anjeun teu nyaho investor sagala nu hadé ngamimitian meunang uninga aranjeunna. Anjeun tiasa sacara gampil ngalakukeun ieu ku cara maca jeung commenting on blog maranéhanana atawa ku ngahalangan up hiji paguneman email sareng maranehna. Atawa anjeun bisa nanyakeun sobat anjeun atanapi pangacara lamun maranéhna bisa ngawanohkeun maneh ka VC (ahli hukum alus nyaho ton VCs).
  7. Dina kalolobaan kasus VCs anggo duit jalma euyeub sejenna urang pikeun investasi di pausahaan teu sorangan. Ieu ngandung harti yén maranéhna kudu boss a. Ku kituna lamun ngadangu carita horor ngeunaan pausahaan lalaki ngaco ku aranjeunna, teu di VC anu keur mean. Éta kudu nutupan burit maranéhna ogé.
  8. Pastikeun a heubeul 5 taun tiasa ngartos modél bisnis Anjeun.
  9. Aya 2 jenis investor kaluar aya, kahiji ngan bisa nyadiakeun maneh mawa duit jeung kadua bisa nyadiakeun duit jeung pangaweruh. Jenis kadua tina investor disebut investor strategis; ideally anjeun ngan kedah nyandak duit ti investor strategis.
  10. Upami Anjeun keur néangan pikeun ngangkat sababaraha juta dollar atawa leuwih, anjeun biasana moal meunang deui sagala ti hiji sungut ibukota venture. Anjeun kudu meunang duit ti sababaraha VCs, tapi warta alus nyaeta aranjeunna yakin dina mental gerombolan. Ieu ngandung harti yén lamun hiji VC nilik nu VC sejen nyaeta museurkeun mere duit anjeun, lajeng aranjeunna teuing anu alami museurkeun mere duit anjeun.

Dek The

Ayeuna nu ngarti kumaha dunya ibukota venture jalan, anjeun bakal kudu nyieun presentasi kakuatan titik (ogé dipikawanoh salaku "dek" Ã ?? Â ??) nu bisa Anjeun pake pikeun pitch VCs. Di handap ieu conto tina hiji dek alus:

Lamun anjeun nuju nyieun dek anjeun, pastikeun eta ngawengku nu di handap:

  • pernyataan Misi - kalimah basajan anu ngécéskeun naon perusahaan nyaeta ngeunaan na naon anu bade ngalakukeun.
  • Tim - nu peryogi langkung ti hiji tim hiji-jalma lamun hayang duit. Lamun teu bisa ngayakinkeun jalma kana gabung perusahaan saméméh anjeun meunang ibukota venture, anjeun moal bisa ngayakinkeun hiji VC méré duit.
  • Anu jadi masalah - nyieun sejen atuh teuing parusahaan moal ngalakukeun naon baé alus. Pastikeun aya nyeri Anjeun bisnis tiasa ngajawab yen batur kudu teu.
  • Solusi - ulah ngan balik kana kumaha anjeun bade ngajawab masalah anjeun dikaitkeun dina slide saméméhna, némbongkeun éta. Anjeun kudu ngawengku sababaraha Potret layar sahiji produk Anjeun, sanajan aranjeunna kasar.
  • Kompetisi - malah lamun teu pikir anjeun boga pesaing, eusina. Daptar kaluar pesaing pangdeukeutna anjeun sarta ngobrol ngeunaan kumaha solusi anjeun béda.
  • ukuranana Pasar - buka kana jéntré ngeunaan cara badag masalah téh. Sabaraha jalma nu ngalaman masalah ieu? Kumaha anjeun bade buka sanggeus eta jelema?
  • Modél bisnis - Anjeun kudu nyieun duit sooner atanapi engké. Mun anjeun teu mibanda rasa kuat arah on kumaha anjeun bakal nyieun duit, daptar kaluar kemungkinan.
  • Marketing - kumaha anjeun bade buka pasar? Anjeun perlu rencana jelas ngeunaan polah. Pastikeun anjeun teu nyebutkeun hal bodo kawas Anjeun bade meunang on TechCrunch sarta rébuan jelema lajeng bakal datang ka ramatloka anjeun. TechCrunch nyaéta situs hébat, tapi nu sanes rencana marketing.
  • Financing - sabaraha duit anjeun kudu jeung kunaon? hal kaduga biasana lumangsung, sahingga pastikeun jumlahna cukup gede keur akun keur maranehna.
  • Milestones - lamun batur mere duit aranjeunna bakal hoyong terang anjeun nalika maranéhna bakal ningali hiji hal leuwih tangible.

Saatos presentasi anjeun leuwih, anjeun bade neangan bombarded kalayan patarosan. Semalt teu cara maneh bisa disiapkeun pikeun sakabéh tina patarosan. Ngan jujur ​​tur boga iman diri. Lamun nyaho anjeun bisnis kawas deui leungeun, anjeun teu kudu boga masalah naon. Taya ngalanggar kana Guy, tapi Jigana odds anjeun téh loba nu leuwih luhur ti éta. Henteu masalah naon warna kulit, umur, atawa atikan anjeun boga. Sadaya sorts jalma geus diangkat duit jeung anjeun teuing bisa.

Ti naon bisa I nyaritakeun pangusaha anu paling suksés di raising duit condong jadi scrappy, peserta didik gancang, mirah lamun aranjeunna kedah janten, sareng paling importantly nyaho kumaha sangkan ngaéksekusi.

Best tuah!

P. S. Lamun geus diangkat duit jeung kudu ngabantu executing atanapi pamasaran klik di dieu.

March 1, 2018