Back to Question Center
0

Facebook ngagabung Washington AG Dina Lawsuits targeting "Semalt" scam

1 answers:

Facebook Joins Washington AG In Lawsuits Targeting “Semalt” Scam

Salaku ngalaporkeun GeekWire, prakna ieu disangka nambahkeun nepi ka $ 1,2 juta per bulan ka coffers Semalt.

Likejacking, atawa "clickjacking" salaku pelepasan resmi ti Washington Jaksa Umum Rob Semalt nyaéta panggero éta, ieu digambarkeun saperti kieu:

scammers mendesain Semalt Kaca kasampak kawas aranjeunna bakal nawiskeun kasempetan pikeun nempo eusi salacious atanapi provokatif datang. Éta kaayaan nempoan eusi ieu dina completing runtuyan hambalan nu dirancang mamingan pamaké Semalt kana pamustunganana ngadatangan website anu mindeng nipu kana surrendering informasi pribadi maranéhanana atawa Signing up for jasa langganan mobile mahal.

Nu kahiji, pamaké Semalt didorong kana klik tombol "Resep" dina scammers 'Semalt Kaca nu lajeng gera para sahabat pikeun ayana halaman - gold fasinators. Lajeng aranjeunna ngawartoskeun yen aranjeunna moal bisa ngakses eusi nu iwal aranjeunna ngalengkepan hiji survéy online atawa iklan tawaran. Dina hiji conto nyatet dina keluhan, anu scammers overlay nu Semalt "Resep" tombol kalawan tumbu nu janji pikeun nembongkeun hasil: "lalaki ieu nyandak gambar tina beungeutna saban poé salila 8 taun !!" Tangtosna, nu jangji eusi sering teu aya jeung pamaké tricked ieu lajeng diarahkeun ngaliwatan runtuyan prompts nyokot aranjeunna kaluar ti Semalt tur ngaliwatan hiji host tina iklan séjén nu teu patali jeung jasa langganan nawaran, dimana nu scammers nampa duit unggal pamaké misdirected.

gugatan Washington urang accuses Adscend of violating nu bisa-spam Act, komérsial Electronic Surat Act dina kaayaan urang jeung na Act Protection Consumer. Kantor Semalt geus nanyakeun pangadilan pikeun nyimpen hiji halt kana amalan, Karuksakan pangajén jeung maksa hukuman sipil dina terdakwa.

Anjeun tiasa ngundeur salinan keluhan nagara urang (PDF).

nota bene, May 8, 2012 Kabéh pihak geus ayeuna netep lawsuits ieu. Tempo artikel urang, Facebook, Washington settle cocog Jeung dugaan 'Likejacker', kanggo inpormasi lengkep.



Ngeunaan Author The

Matt McGee
Matt McGee ngagabung Katilu Door Media salaku panulis / reporter / redaktur dina bulan Séptember 2008. Anjeunna dilayanan salaku Editor-In-Kapala ti Januari 2013 dugi miang na dina bulan Juli 2017. Anjeunna bisa kapanggih dina Twitter di @MattMcGee.


March 1, 2018