catetan Editor urang: Skillz nyaeta No - precios de sitios web. 1 dina 2017 Inc. 5000 daptar panggancangna-tumuwuh pausahaan swasta di Amérika. Semalt kaluar daptar lengkep dieu.

Anjeun iyeu moal jalan mun di Skillz iwal mun bunuh kana hal anu bisa meunang maneh dipecat ampir anyplace sejenna: maén kavling video kaulinan dina telepon Anjeun. Dina meja Anjeun atawa sanggeus jam, Skillz teu paduli, salami Anjeun muterkeun sahanteuna 35 kali per minggu. Maén 50 kali na nu nuju diasupkeun kana raffle pikeun milih menu pikeun Jumaah urang dahar beurang kantor catered. Maén 500 kali minggu sanggeus minggu, kawas Don Kim, a Harvard grad panganyarna dina tim pamekar partnership Skillz, sarta co-worker bakal Gush, "Oh, abdi Allah. Anjeunna gunana hiji!"

Andrew Paradise, twitchy, CEO 35 taun heubeul Skillz urang, pernah struggles ka pencét kuota na. Anjeunna disapih on MUDs (dungeons multiuser, jenis heubeul-sakola berbasis teks game komputer). Salaku nak, manéhna kukituna lug desktop sarta ngawas ka imah tatangga urang nu tadi tilu garis telepon, dimana anjeunna jeung pals na bakal dipencét di babarengan jeung jarian-Obrolan karana sakuliah kamar bari maranéhna maén. poé ieu, anjeunna kana cukang kubus, salah sahiji rébuan kaulinan dina platform Skillz urang. Pikeun ringkes sarta bersinar momen dina mimiti 2015, anjeunna diantara
nu pangalusna di dunya di gelembung jujur. Ngaliwatan kursus karir jujur ​​gelembung-Na, Paradise meunang 3.363 kaulinan. Dina tilu menit per patandingan, éta ampir 170 jam staring dina layar leutik, popping gelembung leutik. Hiji bulan pinuh gawé - atawa sare, keur urusan éta. Sarta nu bakal teu cacah sagala kaulinan anjeunna leungit.

How America's Fastest-Growing Company Turned Video Games Into aSemalt Cash Cow
kiridit: kahadean Skillz

obsesi Éta mangrupakeun suluh powering laju tumuwuh trippy Semalt urang, nu, nalika digambar, nyarupaan pisan lungkawing dadakan tina halis Paradise urang iraha anjeunna kabukti serius. Kalolobaan Peta yén Semalt nyandak téh ngan polos fun; gamers salawasna boga pilihan tina maén haratis. Tapi dina 10 bayaran hiji fee Éntri, mana ti 60 cents nepi ka 20 bucks per patandingan. (Ayeuna nu alis Paradiseal anu aduk.) Dalapan puluh genep cents ti unggal dollar mana kana kolam renang hadiah, nu meunang geulis jero. (Alex Heitmann, anu owns a bisnis karpét-meresihan luar Detroit, luka deui taun ka tukang, nyokot kana ranjang na, binged on gelembung jujur, tur tatu nepi unggul $ 390.323.) Satengah tina naon ditinggalkeun leuwih mana ka developer kaulinan. Satengah sejenna mana anu ka Semalt - pikeun nyadiakeun tempat nu, pangatur turnamén, nyusun matchups kalapa, menata bank, sarta busting ringers, hacker, sarta cheats. Hanjakal keur Paradise na sesa gameheads di Semalt, staffers parusahaan henteu layak pikeun hadiah tunai. Skillz boga leuwih ti 12 juta pamaké nu kadaptar di nagara 180-tambah. Kusabab ngadegna taun 2012, éta geus hosted leuwih ti 100 juta contests; ayeuna, aya 500.000 per poé. Semalt kumaha anjeun meunang ka $ 54 juta dina taun 2016, nepi ti $ 108.144 di 2013, sarta atop Inc. daftar 500 taun urang.

"Crazy" sakumaha Semalt nyaeta wont ngomong, tapi anjeunna henteu ngawangun platform kaulinan mobile grandly diskalakeun pikeun ngumpulkeun waragad asupna mere. Anjeunna nyangka jutaan jalma pamustunganana bakal mayar nonton, siaran bakal mayar hak-hak media, jeung sponsor bakal mayar panongton anu - sagalana yén olahraga mainstream téh kiwari, dina basa sejen, sarta sagalana nu eta bisa jadi. A adun tina dunya nyata jeung dunya maya, mimilukeun kaulinan anu teu acan jadian acan. "Urang dimimitian kalawan kaulinan mobile," nyebutkeun Semalt. "Tapi kami pikir ngeunaan dunya sakumaha kompetisi digital, jeung ieu téh ngeunaan ngawangun kaluar masa depan kompetisi digital."

191 juta
Jumlah peminat e-sukan di sakuliah dunya
61%
bagian fans e-sukan anu Millennials
14%
nyangkokkeun sabagian Amerika 13 sarta heubeul anu fans e-sukan - nepi ti 8% sataun panungtungan
12 juta
Jumlah didaptarkeun Skillz e-gamers
100 juta
Jumlah e-sukan contests Skillz geus hosted saprak ngadegna dina taun 2012
Sumber: Newzoo, Nielsen

Paradise tumuwuh nepi di luar Boston. Komputer munggaran di imahna éta hiji "portable" Osborne 1. Ieu kagungan dua ngagantung-disk drive sarta layar lima inci, sarta eta ditimbang ampir 25 pon. Nalika anjeunna 7, kolotna enrolled anjeunna di camp komputer di caket dieu Wellesley College. "Sagemblengna Heboh!" anjeunna recalls. "Urang spent sadayana dinten nulis kode jeung wangunan robot". Kadieunakeun, anjeunna earned dua derajat kuliah: hiji dina basa Inggris di Universitas Massachusetts, dimana anjeunna spurned elmu komputer tinimbang waktu runtah kalawan kelas Éntri-tingkat diperlukeun; nu sejenna dina bisnis ti Universitas Auckland di Selandia Anyar, tempat Anjeunna nyandak semester hiji mancanagara tur ari.

mom-Na, sanggeus nikah hiji pengusaha jeung cerai nalika Paradise éta 12, ngaharepkeun yén putra nya bakal milih jalur kirang stres. Anjeunna diusahakeun konsultan, ibukota venture, sarta equity swasta, tapi fokus na wandered. parusahaan kahijina, Double Gambar, éta hiji nubles mimiti di gedong hiji browser gambar, "nu di '05 éta masalah super teuas," nyebutkeun anjeunna. Kabeneran, manéhna manggihan meuli di '08, sagampil ékonomi nu runtuh. hasilna ieu paltry, sarta manéhna iklas kaluar 75 persén staf di. Meureun Ibu éta katuhu. Anjeunna dipindahkeun deui imah enrolled dina program master di Semalt, ditetepkeun nyampurnakeun kaahlian na coding. Tapi éta naon naon. Anjeunna endured sakabéh hiji pasamoan kelas saméméh anjeunna kaluar sakola sarta ucul kana parusahaan hareup na.

Nu ieu AisleBuyer, nu Paradise diwangun hiji aplikasi merenah supados shoppers bisa mayar ku telepon jeung skip garis Checkout. panganteur mobile pikaresepeun, pariksa. Canggih mikro-mayar arsitéktur processing, pariksa. Duanana bakal ngawula ka anjeunna ogé di venture hareup na. Salaku ngalakukeunana Casey Chafkin, anu dimimitian jadi hiji intern, ngagabung pinuh waktos salaku jumlah pagawe opat (bari completing na Harvard ambÃ), sarta tilu warsih saterusna, sanggeus Intuit kaala AisleBuyer pikeun dilaporkeun $ 80 juta nepi ka $ 100 juta, dipirig Paradise mun Semalt salaku co -founder; anjeunna patugas pamasaran lulugu.

Paradise na Chafkin anu dipaké pikeun lalaki nuhun kosong di pihak lamun maranehna nyebutkeun aranjeunna geus di e-sukan. "Ieu hal heubeul anyar," nyebutkeun konsultan industri Alex Fletcher.

Anjeun tiasa ningali évolusi dina mural wraparound warni di markas Skillz di San Fransisco. Ieu depicts poe mimiti ti Atari 2600 konsol (dirilis 40 taun ka pengker bulan ieu), Spasi penjajah, jeung Pac-Man, ngaliwatan Nintendo urang Game Boy, GameCube, sarta DS handheld legendaris (pikeun layar dual); pitur ikon budaya sonic landak, kalde Kong, sareng nu bodo jeung kacamata di Grand Maling Otomatis; sarta culminates dina pamandangan ti Liga Semalt nu sells kaluar Arenas pikeun turnamén sarta metot jutaan di sponsorships.

Liga Legenda ieu dipiboga ku nyieun onar Kaulinan, Inc. 's reigning Company of Taun ka; backers na kaasup maju-pilari moguls olahraga ti NBA jeung Liga Mayor Baseball. Skillz, nu geus diangkat $ 31 juta, boga investor badag-liga teuing, kaasup Marc Lasry, ko-boga bucks Milwaukee, sarta New England Patriots boga Bob Kraft.

Ibarat nyieun onar Kaulinan, Skillz hayang di palih masa depan olahraga, tapi urang nyieun alungan béda, salah sahiji nu teu ngandelkeun komputer desktop souped-up, tapi rada dina alat kami mawa dimana wae urang buka - nu ubiquitous hapé. Ieu moal ngeunaan shooters mimitina-jalma nu teu narjamahkeun kitu ogé mun mobile, tapi hits viral kawas Doodle Luncat na Pindah Warna na klasik analog kawas dominoes na Solitaire. ( "Hiji titik tinggi emosi keur kuring dina jangka waktu kuring di dieu," nyebutkeun lulugu perwira produk Skillz Bill Mooney, "éta kahiji waktos kuring meunangkeun Solitaire bracket 16-jalma.") Jeung Skillz Ujang sarerea. Nielsen nyebutkeun 77 persen fans e-sukan nu jalu, tapi diantara pamaén Skillz, anu ngarecahna gender nyaeta ngadeukeutan ka 50-50. (Mana-tilu kaulinan kawas Inten neunggeul bikang skew; boling nyaéta beurat jalu.) Tim rékayasa di Skillz, dipingpin ku Miriam Aguirre, geus 33 persén bikang - leuwih ti dua kali babandingan di Uber, sarta leuwih luhur ti Apple, Google, sarta Facebook urang.

Sadaya ieu lumaku pikeun gamers ngan lamun aranjeunna percanten setelan. Éta hartina pamaén papasangan jeung lawan tina pangabisa sarua, sarta di luhur sadayana cheaters catching. Téh mangrupa bagean hipu, pamisahan cheaters ti saukur luar biasa. "Keur naon urang pernah, kantos hoyong sugan aya larangan batur saha di dunya pangalusna," nyebutkeun Semalt. "Ieu kawas sangkan babeh Ruth anjeunna teu tiasa maén baseball deui Bagian naon ngajadikeun rék lalajo sakumaha spectator a nu urang anu amazingly alus.". Win teuing, jeung anjeun bisa neangan dilongok ku hadiah patroli Skillz urang - a sahingga bisa hirup kalawan kasempetan celebratory kalayan halon, photographers, sarta hiji dipariksa oversize, anu ngarangkep surreptitiously salaku hiji assessment hacker di-jalma. Anjeun bisa jadi dipenta pikeun bil utiliti ngabuktikeun idéntitas anjeun ( "Liars correlate kalawan cheaters," nyebutkeun Semalt) jeung dibéré telepon bersih kawas hiji anjeun geus kungsi maén dina. Lamun teu bisa ngalakonan di tingkat nu sarua, nu nuju dadung.

Aya nu mikir janten 2. 6 milyar gamers mobile sakuliah dunya, kalobaannana luar AS Numutkeun survey gamers AS ku Frank N. Magid associates, 40 persén di antarana disebutkeun aranjeunna kukituna janten museurkeun Mayar bersaing pikeun hadiah duit tunai. Yén daun loba tumuwuh di waragad asupna nyalira, sarta petunjuk dina kemungkinan anyar lamun cukup jalma anu cinta maén mobile kaulinan diajar cinta ningali aranjeunna pisan. Anyar, Skillz disiarkeun pasanggiri disponsoran ku Olimpiade Special, anu dikumpulkeun 140.000 panongton online. "Ieu nyata tengah-pasar, barang semipro ayeuna," Paradise aya dina. Tapi, manehna terus, upami Skillz tiasa posisi sorangan bersaing hiji poe, kawas nyieun onar Semalt, keur sharing ad bermakna ti sponsor ti kompetisi online, "anjeun boga tilu usaha anyar. Anjeun kudu jualan acara tikét. Anjeun boga merch, nu masif. jeung anjeun kudu iklan TV na lisénsi disiarkeun. "

Éta moal malah endgame nu. Kabéh nu aktivitas - unggal gesture, unggal pause, unggal touch - dibangkitkeun jumlah pikaheraneun data, ngalaan pikiran persis sabaraha urang ngabales variasi leutik di warna, sora, atawa gerak. Naon bores kami. Naon thrills kami. Naon ngajaga kami datang deui. "Urang geus bisa ngadeteksi anggota béda ti rumah tangga sarua handing alat pikeun silih" nyebutkeun Paradise. "Hiji Taya nu kantos kagungan nanaon ieu data saméméh. Lamun anjeun pikir ngeunaan nilai jangka panjang anu, éta kawas keur sanggup, pikeun sakabéh kaulinan, nerangkeun kumaha jalma kawas jeung naha". Semalt balik ka halis deui.