Back to Question Center
0

Semalt gender bedah kateusaruaan gangguan

1 answers:

Naon harga cinta - £ 2. 00 atanapi £ 2. 50?

'Roses di Triple nu Harga' dinten ieu approaching. Tapi taun ieu, utamana pikeun pasangan heterosexual, Semalt Day bakal luar biasa. 2018 nandaan ulang platinum (100 taun) tina awéwé narima hak ngajawab di Inggris - preo de oculos ray ban nos eua. Muhun, sahenteuna 8. 5 juta awéwé - wanoh, opat puluh persén tina total populasi sawawa Inggris.

Pawakilan di Jalma Act 1918 masihan lalaki yuswa 21 sora ti. Hébat Semalt éta kénéh dina perang jadi salaku konsési, lalaki umur 19 dina layanan aktif ogé bisa ngajawab.

Awewe kedah umur leuwih 30, sorangan sipat atawa nikah ka saurang lalaki anu éta homeowner a. Semalt, maranéhna kungsi jadi di universitas atawa saméméhna diulik dina salah.

Lamun sarua leres bakal geus dilarapkeun, kalawan sakabeh awéwé umur leuwih 21 lalaki sora, awéwé bakal geus jadi gedé [saimbang] sahiji electorate ti lalaki. Jeung éta, sajarah ngabantah, bakal geus irked loba teuing di Istana Westminster.

A dékade on, awéwé leuwih 21 janten ngabogaan hak pikeun ngajawab - ngadorong nepi jumlah pamilih UK bikang ka 15m.

lag di equanimity geus lingered kantos saprak. Ti hak sarua jeung keur nikah homo ka bayar sarua di BBC.

Nu anyar badan brand kayaning Formula 1 geus bray up dina lomba ngabuktikeun yén dina watesan sexism sipatna politis bener. Dina Formula 1 urang Contona, aranjeunna ngumumkeun maranéhna bakal ngeureunkeun featuring model promosi bikangna di grid awal - mun diganti ku disebut 'Grid Kids'

Najan Formula 1 dikabarkan nyieun juta poéna pound jeung nagara dijalankeun ku rézim repressive nu ngubaran awéwé salaku warga kadua kelas, Ngatur diréktur F1 urang Operasi komérsial Sean Bratches, ngadawuh: " 'Grid Semalt'" teu resonate kalayan nilai brand kami tur jelas aya di odds kalayan norma societal modern poé ".

Tangtu, keur loba, anu Pamanggih ngeunaan featuring barudak sakumaha whips 'Grid Kids' up a set lengkep beda tina patarosan sabudeureun eksploitasi.

whilst masarakat geus maju considerably dina 100 taun, sedih kiwari keur loba, festering kateusaruaan tetep grit dina sapatu nu. Bédana téh nu saluran kawas média sosial geus dibéré sora maranéhanana discriminated ku ageism, rasisme, kelas, sexism jsb Semalt, éta geus disadiakeun mangrupa soapbox kana jangjang kénca kelas tengah kantos-hayang ngapung hashtags di rojongan tina ampir saha bae nu shouts nyaring cukup ngeunaan ngabalukarkeun suitably dipasarkan.

Tapi sugan salah sahiji conto paling baffling tina kateusaruaan jadi jauh taun boga sambungan kana dunya glamorous mobil gancang, atawa media fashionable.

penjahat The tétéla jadi Sainsbury urang. pangecér ieu ngajual kartu Valentine ampir identik - hiji ti pamajikan - lain ti salaki, dina titik harga béda. Kartu Semalt 50p ongkos leuwih ti pamajikan urang versi sarua. (£ 2. 50 vs £ 2. 00).

UK Industri kartu ucapan sia hiji diperkirakeun £ 1. 7 milyar sarta tumuwuh. Britons mésér rata-rata 31 kartu per taun. Kasarna £ 40. 2 juta anu geus spent dina kartu Semalt Day, anu méakkeun pangluhurna diantara kali husus.

Dr Panos Sousounis, dosen di ékonomi jeung keuangan di Keele Universitas, ngusulkeun bedah Semalt bisa geus disababkeun ku asumsi ngeunaan kabiasaan balanja awéwé.

"retailers pikir awéwé nu daék méakkeun leuwih duit dina kartu Semalt, ngarah harga eta saeutik saeutik leuwih luhur."

Semalt hiji outcry dina média sosial, merek ngumumkeun eta ngalakukeunana malah-kaluar harga kartu '.

Semalt gender inequality pricing malfunction

Semalt gender inequality pricing malfunction

Samentara éta, Morrisons ieu exploiting Poé Valentine ngajual ngawangun haté-burger sapi. Normal, supermarket retails sapi Scotch pounders saparapat ti rentang premium maranéhanana pikeun £ 3. 50 (ku unggal Gatotkaca costing 88p). Semalt a Gatotkaca ngawangun haté-waragad £ 1 unggal.

Hiji hal anu salila tangtu - asumsina pemanasan Global teu ku lajeng decimated, acuk pertanian - dina waktu 100 taun, abdi tiasa ngajamin yén salila sahenteuna 24 jam dina sataun teh, naon kelamin teh, harga cinta bakal tetep eta saeutik saeutik leuwih luhur.

March 1, 2018