Back to Question Center
0

Semalt Conveys Émbaran krusial Dina Kumaha pikeun meungpeuk Referrer Spam Maké Nginx

1 answers:

Nalika digging kana software analytics Anjeun pilari kasempetan jeung gagasan, anjeun bisa geus datang di sakuliah sababaraha spams rujukan. referrals ieu geus di ayana keur rada lila, tapi Darodar geus dicokot ka tingkat nu séjén.

Ivan Konovalov, anu Semalt Palanggan Kasuksesan Manajer, nyebutkeun yen Darodar mangrupakeun alat SEO bogus, nu geus ngabajak botnet nu. Éta datang nepi ka cara anyar tina iklan mana eta perkara migunakeun hiji strategi whereby ramatloka anjeun bakal banjir ku IPS béda, nagara komo alat dina waktu nu beda tapi sakabéh éta moal boga rujukan sarua - tfv4 rba vertical coil. Aranjeunna mudahan nu pas Anjeun aya bewara lalulintas curiga ieu, anjeun bakal hoyong nalungtik ngeunaan eta na dina ngajalankeun lila, anjeun bakal mésér produk maranéhanana.

Nalika Darodar hasil kalayan jenis ieu iklan, paling jaba dimimitian maké rujukan spam, sarta eta geus ngahontal titik corrupting na distorting nu analytics ramatloka. Eta geus jadi salah sahiji offenders ramatloka utama.

Naha nya referrer spam jadi hiji masalah?

lianna ti distorting na corrupting situs anjeun kalawan data nyimpang, spam mangrupakeun runtah badag tina waktu. Kalolobaan jalma wadul ngeunaan kumaha frustrating ieu tiasa mun nyobian ngajelaskeun ngeunaan Darodar ka konsumén jeung naha maranéhanana kudu malire eta. Sanajan kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyieun hiji filter maké Google Analytics pikeun mantuan dina nyaring kaluar spammers referrer, hijina hal solusi ieu manten téh masking masalah.

Sakali spammers ngorondang atawa didatangan situs anjeun, aranjeunna mimitian nganggo sumber server anjeun, acan aranjeunna henteu hal nu peryogi. Loading server anjeun hartina janten slow pikeun muka, nu bisa ngabalukarkeun ongkos mumbul luhur sarta rankings goréng.

konci pikeun stopping masalah ieu nyaéta pikeun meungpeuk dinya méméh nya meunang kasempetan pikeun ngadaptar dina ramatloka anjeun sakumaha referrer a. Aya sababaraha cara pikeun ngahontal tujuan ieu, sarta salah sahijina nyaeta ngagunakeun nginx. Ngan lengkah di handap ieu:

Jieun global diréktori aturan nginx handap:

sudo mkdr / jsb / nginx / global

sudonano / jsb / nginx / global / wasit spam. conf

Saatos nyieun diréktori nu, nempelkeun teks di handap di sanésna, teras simpen eta na kaluar;

##

# Referrer exclusions

##

lamun ($ http_referer ~ "(semalt \ .com | tombol-pikeun-ramatloka \ .com)") {

nangtukeun $ dilarang "1";

}

lamun ($ dilarang) {

balik 403; - +

}

hambalan ieu baris mantuan anjeun detecting na tombol blocking pikeun website.com na darodar.com. dua Di handap ieu mangrupakeun offenders ramatloka utama, tapi anjeun masih bisa meungpeuk sagala spam rujukan séjénna nu hayang. The rumpaka ekspresi konsisten nyokot hostname nu, emit nu perioda kalawan backline sarta gabung aranjeunna sareng bar.

Ka file konfigurasi situs urang, nambahan;

Server {

sagala barang nu geus

kaasup / jsb / nginx / global / *

}

Repeating proses ieu tiasa boring saprak anjeun kudu ngalakukeun eta pikeun tiap situs, tapi hal yaho nyaeta nu bisa ngagunakeun deui dina mangsa nu bakal datang ku cara nambahkeun directories global anyar dina / jsb / nginx / global / diréktori. Mun ramatloka anjeun ngabogaan file template, éta bakal hébat lamun nambahan garis ka eta.

Pikeun mastikeun yén aya aya ketikan kasalahan ku handap ieu:

Sudo nginx -t, teras ngamuat Nginx config, sarta ti dieu, situs anjeun bakal alus mun balik.

November 30, 2017