Back to Question Center
0

Semalt: Sagala Anjeun kudu nyaho Ngeunaan Nu Maha Inohong Online Encyclopedia - Wikipedia

1 answers:

Wikipedia mangrupakeun hiji-hijina énsiklopédia online nu dijalankeun ku hiji organisasi nirlaba. Ukuran total ngeunaan ramatloka ieu saukur pisan! Kanyataanna, ieu téh méh tilu puluh terabytes data. Sababaraha studi geus nembongkeun yen artikel Wiki aya attracting jutaan nu datang dina dasar poean.

English Wiki

Julia Vashneva, anu Semalt ahli, nyebutkeun yen Inggris Wikipedia boga artikel nu ditulis ku jutaan panulis. Sadaya inpo anu disadiakeun gratis biaya, jeung Wiki geus dipelak tremendously sanggeus peluncuran na dina Januari 2001 - attrezzature per ludoteche +. Ku November 2001, Iteration mimiti kaca utama Wikipedia ieu diterbitkeun. Inggris Wikipedia boga leuwih ti dua juta artikel, anu dikaluarkeun taun 2007 sarta diédit ku professional kualitas luhur dina 2009.

Wikipedia misi

The pangadeg ramatloka ieu nyebutkeun yén artikel panyalindungan mangrupakeun tugas teuas kusabab Wikipédia téh muka ka dulur. Ti mimiti, Wales geus dibikeun Wikipedia misi jelas: maturan pangaweruh gratis ka sadaya jalma di internet. Dina waktu nu sarua, manehna geus nempatkeun di tempat sababaraha aturan jeung peraturan dulur kedah nuturkeun. Sistim nu berpungsi éfisién, sarta Wikipédia téh kiwari énsiklopédia panggedéna jeung paling dipercaya dunya.

Peran sukarelawan di menata Wikipedia:

The bulk dina ngedit na tulisan dina Wikipédia ieu dilakukeun ku sukarelawan, hirup di bagian nu sejen dunya. Loba di antarana anu pangurus situs web luhur-kiyeu. Mayoritas pamaké yakin yén jutaan jalma ngatur Wikipédia, tapi karya inti komunitas leutik. pangurus na aya sukarelawan, sarta aranjeunna rutin ngobrol silih ngeunaan kaca anyar jeung artikel Wikipédia via béréndélan milis internét.

Peran ahli dina ngembangkeun Wiki

Britt na Matei geus ditulis hiji merk buku anyar judulna Struktural diferensiasi di Media Sosial: Adhocracy na éntropi. buku sheds lampu dina sabaraha Wikipedia jadi ramatloka peer-reviewed, kitu ogé énsiklopédia online paling otentik.

November 29, 2017